Programul cursurilor

Sep
22
Fri
2017
Curs de baza in arta decoupage-ului- partea intai @ Atelierul Chic'n Art
Sep 22@17:00 – Sep 23@13:00

Dupa o experienta de peste 6 ani in organizarea cursurilor de decoupage in diverse orase din Romania, Grecia si Cipru, am stabilit cateva dintre tehnicile de baza care trebuie stiute de oricine incepe a pasi in arta decoupage-ului.
Cursul se adreseaza atat incepatorilor cat si celor initiati in arta decoupage-ului dar care doresc sa afle informatii complete despre tehnici de baza care ajuta ca aspectul final al lucrarilor sa fie unul deosebit.
Astfel, la cursul nostru, vom invata tehnici ca:
– shabby chic;
– antichizarea suporturilor;
– crapaturi monocomponente;
– umbre pittorico si umbre cu patina;
– fond bi sau tricolor- lipirea unui motiv mare de servetel fara nici macar o cuta;
– folosirea diferitelor tipuri de spray;
– tehnica de decorare a obiectelor de sticla cu crapaturi bicomponente.
De asemenea, invatam cum decupam ( este una dintre cele mai grele si migaloase parti din curs), cum pregatim diferite suprafete, cum lipim motivele pe diferite tipuri de suporturi, in functie de grosimea hartiei folosite.
In afara de toate acestea, vom discuta ( si vom scrie) despre principalele materiale pe care le folosim in decoupage, le vom imparti in categorii si le vom analiza pe fiecare in parte: culori, patine, materiale de antichizare, tipuri de crackle, lacuri si adezivi, etc.Cu alte cuvinte, multe de scris, multe de lucrat si foooooarte multe de invatat!
La finalul celor doua zile veti pleca acasa cu trei lucrari minunate facute chiar de voi: una pe suport de lemn, una pe suport din sticla si una pe suport metalic.
Cursul dureaza cca 8 ore pe parcursul celor doua zile.
( durata cursului poate varia in functie de gradul de pricepere si viteza fiecaruia dintre participanti, astfel ca se poate micsora cu 30 min sau mari cu cateva ore! ).
Pret pentru ambele zile: 450 lei (+ TVA)- sunt incluse toate materialele necesare.

Pentru ca inscrierea sa fie valabila, este necesara plata unui avans in valoare de 50%. In cazul anularii participarii cu 24 ore inainte de curs, avansul nu se va returna.

Facebook Comments
Sep
23
Sat
2017
Curs de baza in arta decupage-ului- partea a doua
Sep 23@09:00 – 13:00

continuarea zilei intai.

Facebook Comments
Sep
24
Sun
2017
Efectul de marmura pe cutie mdf @ Atelierul Chic'n Art
Sep 24@10:00 – 14:00

Efectul de marmura este una dintre cele mai vechi tehnici din atelierul nostru. Am facut pe metal, pe sticla si acum pe o cutiuta din mdf.

Acest efect se realizeaza in mai multe feluri, depinde de tipul de marmura pe care dorim sa il imitam. Pana acum am lucrat alte medalitati de a obtine acest efect, de aceasta data vom incerca un altul.

Vom asorta culorile in functie de motivul pe care veti dori sa il folositi, iar pe acesta in puteti alege din multele motive pe care vi le vom pune la dispozitie.

Vom antichiza cutia cu patina si vom folosi trei dintre cele mai utilizate patine din atelierul nostru: pe baza de ulei, pe baza de ceara si patina Zifi.

Forma cutiei, nuantele folosite, motivul in ton cu tehnica, elementul tridimensional,  toate ne vor ajuta ca la finalul acestui curs sa avem o cutie cu adevarat deosebita.

Pretul cursului: 160 lei ( +tva)

Facebook Comments
Sep
25
Mon
2017
Country Painting- Ingeras @ Atelierul Chic'n Art
Sep 25@17:00 – 21:00

 

” Country Painting” este o tehnica ce, asa cum ii spune si numele, face ca pictatul sa devina usor! Cu ajutorul ei, oricine poate picta imagini superbe fara sa aiba experienta sau talent. Un lucru foarte important la aceasta tehnica este pattern-ul. Adica sablonul cu motivul schitat, ceea ce ce ajuta sa avem pe suport scheletul viitoarei noastre picturi. Patter-ul il puteti desena singuri, se poate gasi in revistele de specialitate sau sa il gasiti pe internet, cu sau fara plata, de la marii artisti din domeniu.

Patter-ul se va transfera pe suportul colorat cu ajutorul unei hartii speciale, numita ” carbon”. Este un fel de indigo, doar ca nu lasa urme decat acolo unde doriti voi. Pentru suprafetele inchise la culoare, exista si carbon alb. Apoi incepem sa umplem motivul cu diverite nuante de culoare acrilica. Dupa aceea urmeaza cea mai grea parte a tehnicii: umbrele. Cu pensule speciale si culoare acrilica vom avea grija sa dam adancime sau luminozitate motivului nostru.

Vom decora o cutie cu un design deosebit, in stil Country Painting. Nuante speciale, motive de sablon asortate.

Pret: 120 lei ( +TVA) . Toate materialele necesare sunt incluse in pret.

Facebook Comments
Sep
26
Tue
2017
Efect de tesatura si cutie in stil baroc @ Atelierul Chic'n Art
Sep 26@17:00 – 21:30

 

O tehnica nou, un efect minunat, foarte permisiv, care se poate aplica pe orice suport si care se poate folosi cu orice tip de motiv: tehnica imitarii unei tesaturi de panza de sac. Aceasta tehnica poate fi combinata cu multe altele, de voi va depinde, in viitor, cum veti dori sa o aplicati.

Am ales sa decoram o cutie din lemn, cu un design nou, deosebit.

Veti putea alege un motiv identic sau asemanator cu cel folosit de mine, motiv de hartie de orez. Elementele metalice vor desavarsi creatia la finalul cursului.

Vom desavarsi creatia cu efect de antichizare dat de patina Zifi, pentru un efect accentuat, care va imita cu succes trecerea anilor.

Toate materialele necesare sunt incluse in pret.

Pret: 150 lei (+TVA)

Facebook Comments
Sep
27
Wed
2017
Cutie cu ingeras si fond de sarbatoare @ Atelierul Chic'n Art
Sep 27@17:00 – 21:30

 

Unul dintre motivele mele preferate: ingerasii. De aceasta data vom folosi ingerasi din praf ceramic, turnati cu atentie si dragoste in atelierul nostru.

Vom decora o cutie MDF cu un design deosebit, de dimensiuni generoase, care ne va oferi posibilitatea experimentarii tehnicilor pe care vi le prezint in poze. Acelasi tip de pasta folosit in moduri diferite, cu efecte diferite. Toate tridimensionale. “Fondul de sarbatoare”este o tehnica mai veche din atelierul nostru, un fond ce poate fi folosit pe orice suprafata si combinata cu multe alte tehnici.

Nuantele le puteti alege singuri, tipul ingerasului ( avem 3 modele) si mesajul de pe capacul cutie.

Vom invata sa antichizam doar cu culori acrilice, sa folosim patina pe baza de ceara pentru efecte de lumina si multe altele.

Toate materialele sunt incluse in pret.

Pret: 160 lei ( TVA).

Facebook Comments